Міжнародні бази даних з екології, сільського господарства та харчування

Платформа Research4Life надає можливість українським користувачам поглиблювати та розширювати свої знання в різноманітних галузях науки. Зокрема, науковцям та зацікавленим особам пропонуються ресурси з екології, сільського господарства та харчування, зібрані в три бази даних (доступні безкоштовно для українських дослідників):

  1. Environmental Index – бібліографічна база даних від компанії EBSCO. Її контент складається з 2 734 журналів, які  висвітлюють дослідження навколишнього середовища та суміжні дисципліни, включно з енергетикою, екологічною політикою та екологічним правом. Детальніше про Environmental Index  за посиланням.
  2. FSTA – Food Science and Technology Abstracts – база даних, що охоплює науково-технічну літературу з питань продовольства, напоїв та харчових технологій від компанії EBSCO. База даних  містить понад понад 1,5 мільйона записів (починаючи з 1969 року), щорічно додається понад 90 000 записів. Індексує журнали, патенти, стандарти тощо про продовольчі товари, включно з біотехнологію, мікробіологію, безпекою харчових продуктів, інформацією про добавки, упаковку та ветеринарію.
  3. Environmental Science Collection – база даних з сільськогосподарських та екологічних наук й суміжних дисциплін від компанії ProQuest (у 2021 році ProQuest році була придбана компанією Clarivate). Складається з двох баз даних  Environmental Science Databaseта Environmental Science Index. База даних Environmental Science Database – повнотекстова наукова база даних про навколишнє середовище (інженерія, біотехнологія, бактеріологія, науки про атмосферу, екологія та біологія). База даних Environmental Science Index – база даних цитувань про навколишнє середовище.

Загалом, використовуючи портал Research4Life, українські дослідники мають доступ до 39 баз даних (24 безкоштовні бази даних та 15 баз даних, раніше доступних за передплатою).

Доступ до Dimensions, Scopus, ProQuest Dissertations & Theses Global

Доступ до міжнародних баз даних для фахівців медичної галузі

Для отримання більш детальної інформації про Research4Life та налаштування доступу скористайтеся цим посиланням.