Доступ до Dimensions, Scopus, ProQuest Dissertations & Theses Global

З березня 2022 року всі українські установи отримали доступ до повнотекстових електронних ресурсів на платформі Research4Life. Водночас, всім користувачам через єдиний портал Research4Life надається доступ до міжнародних баз даних, їх інструментів та метрик.

На сьогодні відкрито доступ до 39 баз даних: 24 безкоштовні бази даних та 15 баз даних, раніше доступних за передплатою. Переважна більшість з них – англомовні.

Використовуючи платформу Research4Life, зараз українські науковці мають доступ до 3 універсальних баз даних, серед яких:

  1. Dimensions – наукометрична система нового покоління від компанії Digital Science. Платформа Dimensions об’єднує інформацію про наукові статті, клінічні дослідження, патенти, гранти, показники цитованості та альтернативні метрики впливовості наукових публікацій. Її особливість – можливість відслідковувати науковий процес від ідеї до практичного втілення. Для відбору даних компанія-розробник платформи підключила ресурси своїх дочірніх компаній: Altmetric, Digital Science Consultancy, Figshare, Readcube, Symplectic та ÜberResearch. Також збираються метадані про мільйони публікацій з різних джерел, а саме: PubMed, PubMed Central, ArXiv, CrossRef та інші. Дані про результати клінічних досліджень, патенти –  збираються з різних відкритих баз даних. Детальніше про Dimensions про за посиланням.
  2. Scopus – авторитетна реферативна база даних наукових цитувань від компанії Elsevier.
  3. ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT) – найбільша у світі повнотекстова база даних дисертацій та дипломних робіт (компанія ProQuest). Офіційний цифровий архів дисертацій Бібліотеки Конгресу США та найбільша колекція для аспірантів та докторантів. Надає доступ до понад 1 млн повнотекстових дисертацій, які можна завантажити у форматі PDF.  Щороку в базу додають понад 70 000 дисертацій та дипломних робіт у рамках партнерства з 700 провідними академічними установами по всьому світу. Детальніше про PQDT  за посиланням.

Для отримання більш детальної інформації про Research4Life та налаштування доступу скористайтеся цим посиланням.