Міжнародні бази даних для фахівців медичної галузі

З 2002 року Research4Life надає дослідникам онлайн-доступ до 194 000 провідних журналів і книг у галузі охорони здоров’я, сільського господарства, навколишнього середовища, прикладних наук тощо.

Водночас через портал забезпечується доступ до спеціальної медичної колекції Research4Life  та галузевих баз даних інших видавців з біомедицини та охорони здоров’я:

  1. Embase – комплексна база даних біомедичних досліджень від компанії Elsevier. З її допомогою можна проводити систематичні огляди, контролювати безпечність лікарських засобів, дотримуватися правил щодо медичних виробів. База даних охоплює 41 млн записів (понад 10 млн записів, які відсутні в MEDLINE), 2900 унікальних журналів, 3,6 млн тез конференцій тощо. Детальніше про Embase про за посиланням.
  2. CINAHL – база даних  від компанії EBSCO, розрахована на медичних працівників, включно з біомедициною, бібліотечною справою в галузі охорони здоров’я, альтернативною медициною, здоров’ям споживачів та іншими суміжними дисциплінами охорони здоров’я. Охоплює англомовні журнали для медсестер, публікації Національної ліги медсестер та Американської асоціації медсестер.  База даних забезпечує індексацію  2 928 журналів, містить понад 1 000 000 записів, починаючи з 1981 року.
  3. Global Health – міждисциплінарна база даних у галузі охорони здоров’я від компанії CABI. Global Health містить  54% журналів, що не входять до PubMed та 70%, які не входять до Medline або Embase. Вона включає 4,3 мільйона записів,  понад 135 000 повнотекстових статей,  понад 400 розділів книг від CABI та ін. Детальніше про Global Health про за посиланням.
  4. Joanna Briggs Institute EBP Database – база даних від міжнародної дослідницької організації Інституту Джоанні Бріггс. Ресурс розрахований на медичних працівників, відкриває доступ до кращих наявних доказів з широкого кола клінічних тем з надання догляду, включно з резюме доказів Joanna Briggs Institute, рекомендовані практики та інформаційні листи кращих практик. Детальніше про Joanna Briggs Institute EBP Database  за посиланням.
  5. HINARI – спеціальна колекція від Research4Life, одна з найбільших у світі колекцій літератури з біомедицини та охорони здоров’я. Надає доступ до 14 900 рецензованих журналів, присвячених медицині, медсестринській справі та суміжним галузям знань. Детальніше про колекцію Hinari, контент та пошук за посиланням.

Загалом, використовуючи портал Research4Life, українські дослідники мають доступ до 39 баз даних (24 безкоштовні бази даних та 15 баз даних, раніше доступних за передплатою).

Доступ до Dimensions, Scopus, ProQuest Dissertations & Theses Global

Для отримання більш детальної інформації про Research4Life та налаштування доступу скористайтеся цим посиланням.