Впорядкування профілів установ у Scopus та Web of Science

Відповідно до пункту 5.1.3 Оперативного плану Міністерства освіти і науки України на 2022 рік, затвердженого наказом МОН від 17.01.2022 р. № 29, у 2022 році передбачено здійснити заходи із упорядкування закладами вищої освіти та науковими установами їхніх інституційних профілів у реферативних, бібліографічних базах даних Scopus та Web of Science.

З метою уніфікації процесу упорядкування інституційних профілів фахівцями МОН та ДНТБ України спільно із експертами з питань роботи з електронними ресурсами наукової інформації підготовлено рекомендації щодо впорядкування профілів установ у базах даних Scopus та Web of Science.

Закладам вищої освіти та науковим установам необхідно визначити уповноважених осіб, відповідальних за створення, підтримку та внесення змін до профілів установ у базах даних Scopus та Web of Science та до 18 листопада прозвітувати про виконання заходів (лист МОН від 24.10.2022 р.), передбачених рекомендаціями.

Матеріали, необхідні для проведення зазначеної роботи:

Рекомендації: завантажити файл

Робота з IPW: інструкція англійською мовою

Навчальні вебінари українською та англійською мовами про впорядкування профілів установ:

  • у базі даних Scopus: українською (інформація про корегування інституційного профілю починається з 35 хв.) та англійською (англомовний вебінар починається з 01:14:18, для перегляду необхідно зареєструватися та ввести пароль: tS66iy#J);
  • у базі даних Web of Science: українською та англійською.

Форма для звітування: заповнити форму

З приводу отримання консультацій з питань, пов’язаних із упорядкуванням профілів установ у базах даних:

  • Scopusконсультування здійснює в.о. завідувача відділу науково-бібліографічної аналітики та супроводження наукових баз ДНТБ України Олена Рачинська.
    Контактні дані:
    номер телефону +38 (09
    9) 144 98 74
    адреса електронної пошти eresource@dntb.gov.ua
  • Web of Science – звертатися до консультанта компанії Clarivate Ірини Тихонкової.
    Контактні дані:
    мобільний телефон +38 (050) 404 46 55
    адреса електронної пошти iryna.tykhonkova@clarivate.com