Обговорення проєкту Методики державної атестації наукових установ та закладів вищої освіти щодо провадження такими закладами наукової та науково-технічної діяльності

10 липня 2024 року в Міністерстві освіти  науки України відбулася нарада з обговорення проєкту Методики державної атестації наукових установ та закладів вищої освіти щодо провадження такими закладами наукової та науково-технічної діяльності.

Нараду присвячено обговоренню зауважень та пропозицій, що надійшли від суб’єктів наукової, науково-технічної діяльності та академічної спільноти за результатами громадського обговорення проєкту Методики.

У заході взяли участь члени робочої групи — розробники проєкту Методики та представники Національної  та галузевих академій наук України інших установ та організацій, які залучені до громадського обговорення проєкту документа.

Було представлено зміни до проєкту акта та обґрунтовано окремі позиції щодо неврахування пропозицій зацікавлених сторін. Під час заходу ухвалено рішення про доопрацювання проєкту Методики з урахуванням поточних результатів його обговорення, спрямування його доопрацьованої редакції учасникам робочої наради для ознайомлення та про проведення найближчим часом наступної робочої наради для фіналізації напрацювань проєкту Методики.

Остаточну редакцію проєкту Методики буде затверджено наказом МОН, що забезпечить виконання завдання уряду щодо проведення у 2024 році державної атестації наукових установ за «суспільним» та «аграрно-ветеринарним» науковими напрямами, а в 2025 році  за всіма  іншими науковими напрямами: «безпековим», «гуманітарно-мистецьким», «біомедичним», «природничо-математичним», «інженерно-технологічним».