Інтерфейс Scopus Institutional Profile Wizard має новий дизайн

Компанія Elsevier постійно працює над удосконаленням своїх продуктів та створює нові можливості для користувачів. Так, з березня вже доступна користувачам нова версія Майстра Профілю Установи в Scopus (Institutional Profile Wizard – IPW). На основі інформації, яку отримала команда Scopus та UX, після проведених досліджень та інтерв’ю, розроблено більш інтуїтивно зрозумілий  інтерфейс для користувача, спрощено процедури та запроваджено опції, що дозволяють швидко проводити оновлення даних.

Ключові покращення дизайну IPW включають:

  • Модульний інтерфейс (раніше лінійний)
  • Опубліковано нові зрозуміліші поширені запитання (FAQ) та вбудовано посилання в новий інтерфейс користувача (UI)
  • Підказки користувачеві для пояснення основних функцій (під час першого входу)
  • Нова функція пошуку документів у зв’язаних або запропонованих кластерах документів
  • Новий підрахунок переглядів з відстеженням запропонованих до профілю змін
  • Покращено обробку помилок і реагування на запити користувачів
  • Покращене поле для коментарів на підсумковому екрані, яке дозволяє введення кількох рядків тексту
  • Користувачі можуть копіювати дані колег із власної організації або консультантів клієнтів для легкого обміну та відстеження.

Функції, які зможуть використовувати дослідники та керівники установ:

  • Здійснювати пошук організації та вивчати результати досліджень установи за предметною галуззю, галуззю досліджень, структурою, співавторами та діяльністю у дослідженнях «Глобальних цілей» – цілей сталого розвитку
  • Аналізувати та прогнозувати дослідницьку діяльність власної та інших організацій.

Усе це стало можливим завдяки використанню штучного інтелекту (ШІ) для створення  профілів організацій та встановлення ієрархії організації.

 Профілі організацій Scopus

Як відомо, на основі достовірних даних Scopus охоплює 240 дисциплін. Системою створено більш ніж 99 600 профілів організацій (установ). Представлена у такому форматі інформація може бути використана установами для аналізу, вивчення та ілюстрації дослідницької діяльності.

Час від часу виникає потреба виправити або оновити інформацію в профілі організації в Scopus. Майстер Профілю Установи Scopus Institutional Profile Wizard (IPW) дозволяє адміністраторам, визначеним закладом,  змінювати свої профілі, виправляти метадані та організаційну структуру, що відображаються в Scopus.

Доступ до IPW надається лише авторизованим користувачам обраними установою.

Зазвичай установою обираються не більше трьох користувачів (адміністраторів). Вибрані  користувачі IPW  мають бути знайомі зі Scopus та чітко знати структуру організації.  Додаткову інформацію та посилання для запиту форми адміністратора можна знайти тут

Оновлений IPW 

Доступ до нового інтерфейсу, користувачі можуть здійснити у розділі «Редагувати профіль» на сторінці профілю організації в Scopus. (Примітка: якщо у користувача немає доступу до IPW, ця опція відображатиметься як «Надіслати відгук»).

Натиснувши  кнопку «Змінити профіль» на домашній сторінці IPW користувачі отримують доступ до інших сторінок для редагування метаданих профілю. Новий інтерфейс користувача має модульну структуру і виглядає наступним чином.

Користувачі також можуть повернутися до попереднього дизайну інтерфейсу, натиснувши посилання «Повернутися до старої версії» в рядку заголовка.

У новому дизайні IPW користувачі побачать наступні зміни:

1. Можливість змінити розділ профілю

Нова сторінка «Змінити профіль» є модульною, і користувачі можуть легко переходити між розділами (метаданими профілю, зв’язаними кластерами документів, пропонованими кластерами документів).
Користувачі можуть повернутися до попереднього вигляду інтерфейсу користувача.

  1. Можливість переглядати зміни та їх збереження

 У новому інтерфейсі IPW користувачі можуть бачити кількість змін, які вони внесли, а також переглядати кожну позицію під час редагування профілю. У попередній версії інтерфейсу користувачі могли переглядати зміни лише після завершення всіх редагувань, як останній крок процесу редагування. Кнопка «Зберегти на потім» дає можливість зберегти  незавершене редагування. Усі збережені чернетки дійсні протягом 60 днів.

  1. Збереження  пропоточного стану, для повернення.

Всі чернетки зберігаються. Якщо виникла помилка система вдображає чітке повідомлення про помилку. Акивування кнопки  «Зберегти на потім» може повернути профіль до попереднього стану.

Зміни зберігаються, коли користувач підтверджує їх. В разі закриття програми без збереження змін, система обов’язково поперджає про те, що зміни можуть бути втрачені.

Перегляд, пошук та редагування кластерів документів 

Користувачі можуть переглядати документи, присвоєні або запропоновані для профілю організації, які згруповані на основі найпоширенішої назви організації в афіліаціях. Користувачі також можуть фільтрувати та сортувати кластери, як і раніше.

У вікні «Перегляд документів» доступний пошук за назвою певного документа або його приналежністю. Користувачі  також можуть переглядати свої останні зміни за допомогою панелі «Мої правки».

Як і раніше, користувачі можуть шукати інші кластери документів на додаток до запропонованих.

Результати можна відкрити в новому вікні, що  дозволяє користувачам здійснювати кілька пошуків і додавати/редагувати кластери, не повертаючись до головної сторінки профілю.

Тепер користувачі можуть переглядати запропоновані зміни в будь-який момент на підсумковому екрані.

Користувачі можуть надіслати повідомлення менеджерам Elsevier Customer Success (раніше –  консультантами клієнтів) для інформування та вирішення проблем із відсутністю даних. Ці дані обов’язково перевіряються Elsevier.

У новій версії IPW покращена процедура зворотного зв’язку з користувачем ( SLA ) за запитом із чітким вказанням ID.

Цей огляд створено за допомогою матеріалів

Більше матеріалів про використання інструменту Майстер Профілю Установи (IPW) тут