Опитування щодо ефективності та зручності використання доступу до платформи Research4Life

У березні 2022 року на порталі Research4Life було повідомлено про рішення видавців наукової літератури надати українським науковцям до кінця 2022 року безкоштовний доступ до електронних ресурсів (журналів, книг, баз даних) у межах проєкту Research4Life для того, щоб підтримати наукову спільноту України в умовах війни. У січні 2023 року на офіційному вебсайті Research4Life було оновлено статус України із зазначенням про включення держави до групи країн А, організації та вчені з яких мають безкоштовний доступ до ресурсів платформи.

Наразі українським науковцям доступна більшість контенту Research4Life (за інформацією, яка нещодавно публікувалася на порталі, обсяг контенту платформи досяг 200 тис. одиниць — журналів, книг, баз даних).

Обовʼязковою умовою отримання доступу є реєстрація установи на порталі, адміністратором у забезпеченні доступу до ресурсу є Державна науково-технічна бібліотека України: https://dntb.gov.ua/research4life

Нагадуємо, що з метою вивчення ефективності та зручності використання доступу до платформи Research4Life Міністерство освіти і науки України поширило форму опитування, яку потрібно заповнити одній особі від установи на рівні проректора/заступника директора з наукової роботи або начальника науково-дослідної частини.

Пройти опитування можна за посиланням: https://forms.gle/hrVjZFqrk4zX3J9H7.

Також у разі виникнення запитань, повʼязаних з організацією підключення доступу установи до платформи ResearchALife та використання доступу її працівниками, для отримання необхідної консультації відповідальним особам установи слід звертатися до фахівців відділу науково-бібліографічної аналітики та супроводження наукових баз ДНТБ України:

  • адреса електронної пошти: e-resource@dntb.gov.ua