Open Access Week 2020 – «Міжнародний тиждень відкритого доступу 2020 – Справедливість та інтеграція»
19-25 жовтня 2020

Державна науково-технічна бібліотека України у межах створення Національної електронної науково-інформаційної системи (Ukrainian Research Information System) «URIS» відзначає «Міжнародний Тиждень відкритого доступу 2020», з метою долучення українських вчених до співпраці у сфері дослідницької діяльності, обміну знаннями та взаємодії дослідницької інформації через відкритий обмін науковими даними та інтеграції української наукової інфраструктури. Цьогорічна тема Тижня Відкритого Доступу – «Відкритість задля вжиття заходів щодо створення структурної справедливості та інтеграції». Відкритість можна використати як потужний інструмент для побудови досконалих систем обміну знаннями. Однією з визначальних тенденцій системи «URIS» це наукова комунікація та міжнародний рух за відкритий доступ – рух за вільний і безперешкодний онлайновий доступ до наукових і освітніх матеріалів. 

«Міжнародний Тиждень відкритого доступу 2020» – глобальний захід, який проходить вже десятий рік і дає можливість академічній та дослідницькій спільноті продовжити дізнаватися про потенційні переваги відкритого доступу, ділитися своїми дослідженнями з колегами та брати активну участь у пропаганді відкритого доступу як новою нормою в науці і дослідженнях. 

Відкритий доступ має потенціал для максимізації інвестицій в дослідженнях, збільшення розкриття і використання опублікованих досліджень на практиці, полегшення можливості проведення досліджень з використанням доступної наукової літератури та підвищення загального розвитку науки. Агентства, що фінансують дослідження, академічні установи, дослідники та вчені, вчителі, студенти та представники широкої громадськості з кожним роком все більше  активно підтримують рух до відкритого доступу. 

«Міжнародний Тиждень відкритого доступу 2020» – ключова можливість для всіх членів наукової та освітньої спільноти вжити заходів, щоб зберегти цей імпульс й надалі. 

Для отримання додаткової інформації про «Міжнародний тиждень відкритого доступу 2020» відвідайте сайт: www.openaccessweek.org

Нагадуємо, що користувачі Open Ukrainian Citation Index (OUCI) можуть швидко відшукати відкриті наукові публікації за допомогою пошукового фільтра «Відкритий доступ».

#OAweek #OpenAccess #URIS