OPEN UKRAINIAN CITATION INDEX РОБИТЬ МІЛЬЙОНИ ВІДКРИТИХ НАУКОВИХ ПУБЛІКАЦІЙ ЛЕГКОДОСТУПНИМИ

Дані Open Ukrainian Citation Index (OUCI), пошукова система і база даних наукових цитувань, що заснована на метаданих публікацій членів Crossref, інтегровано із вмістом відкритої бази даних Unpaywall, яка містить інформацію про понад 25500000 легальних безкоштовних наукових публікацій. Користувачі OUCI зможуть швидко відшукати відкриті наукові публікації просто скориставшись пошуковим фільтром «Відкритий доступ».

База Unpaywall отримує дані безпосередньо від понад 50000 відкритих журналів та репозитаріїв з усього світу, а також використовує відкриті дані від PubMed Central, DOAJ, Crossref та DataCite. Unpaywall підтримується Impactstory – некомерційною організацією, яка допомагає зробити науку більш відкритою, а результати наукових досліджень – доступними для повторного використання.

Якщо ви хочете переконатися, що вміст вашого журналу, чи репозитарію представлений у базі Unpaywall, або ж хочете додати свій відкритий репозитарій, чи журнал до списку джерел Unpaywall – скористайтесь інструкцією за посиланням.

Тисячі дослідників з усього світу, що використовують OUCI, відтепер заощаджуватимуть більше часу та зусиль підчас пошуку повних текстів наукових робіт. Управителі інституційних репозитаріїв також отримають додаткову вигоду від інтеграції завдяки покращенню представлення контенту їхніх відкритих електронних сховищ у світовому інформаційному просторі.