Безкоштовний доступ до ресурсів платформи Research4Life збережено до кінця 2024 року

Враховуючи важливе значення наявності доступу до наукової інформації для продовження вченими наукової діяльності у складних умовах війни та відновлення України від її наслідків, МОН України надіслало офіційне звернення щодо потреби в збереженні українським вченим доступу до електронних ресурсів, який надається видавцями і компаніями в межах проєкту Research4Life.

За результатами розгляду звернення до учасників зустрічі видавців — партнерів проєкту Research4Life, яка проходила у липні у м. Вашингтоні, було отримане повідомлення про збереження доступу до ресурсів платформи до кінця 2024 року, що підтверджено листом директора із взаємодії з видавцями партнерами Research4Life Сари Фіббс.

Як відомо, ДНТБ України  виступає адміністратором у забезпеченні доступу до ресурсу Research4Life.

На підтримку України між Research4Life та Державною науково-технічною бібліотекою України було підписано угоду про партнерство з Research4Life Country Connector Associate, повідомляється на офіційній сторінці порталу.

На сторінці сайту бібліотеки ви можете ознайомитись з можливостями, реєстрації, оновлення доступу, отримати інформацію про роботу з ресурсом у розділі FAQ та подивитись коротке навчальне відео про те, як почати працювати з платформою.

В планах ДНТБ України у співпраці з експертами служби Research4Life та українськими фахівцями організувати проведення вебінарів українською мовою.