У боротьбі за золото: ІВ та спорт

Щорічно 26 квітня  відзначається Міжнародний день інтелектуальної власності, який дозволяє розповісти широкій спільноті про те, як права інтелектуальної власності (ІВ) сприяють  розвитку інновацій і  творчості.
 Швидше, вище, сильніше!
В цьому  році Міжнародний день інтелектуальної власності  відбувається  під девізом «У боротьбі за золото» і присвячений світу спорту.
Ми бачимо, як комерційні  підприємства в області спорта використовують патенти та  промислові зразки в процесі створення нових спортивних технологій і матеріалів, разробки нових тренувальних  методів та обладнання, що допомогають атлетам досягати нових спортивних вершин та  пригортати увагу уболівальників у  всьому  світі. На виставці представлені матеріали, що розкривають те, як інноваціі , творчість  та права ІВ, що їх захищають,  сприяють  розвитку  спорта на радість людей в усьому світі.
Виставка спрямована на широке коло наукових та  інженерно-технічних робітників, студентів, фахівців у спортивній галузі та сфері створення, правового захисту і використання об’єктів  інтелектуальної власності.
Розділи виставки:
ВОІВ – реалізація творчості та інновацій
Інтелектуальна власність у галузі фізичної культури і спорту
Винахідництво у розвитку спортивних інновацій
З повними описами патентів  можна оперативно ознайомитися в  читальному залі бібліотеки, замовити  ксерокопію, сканувати.  Деякі  бібліографічні описи статей мають активне посилання до повнотекстових версій, представлених на сайтах правовласників в мережі Інтернет.