На вебінар 13 січня «Аналіз грантової підтримки та ефективності співпраці в Web of Science та In Cites» зареєструвалося 1706 учасників, але через обмеження WEBEX взяти участь змогли лише 1063 унікальні користувачів. На жаль, дехто не зміг (пере)підключитися, тому 20 січня так само о 16:15 Clarivate повторює вебінар про гранти, необхідна нова реєстрація (нижче посилання), та запрошує вас на вебінари по роботі з бібліографією EndNote та базою Web of Science. Нагадуємо, що доступ до Web of Science продовжено до 31 травня 2022 року, для підключення або продовження доступу звертайтеся до Державної науково-технічної бібліотеки України, прийом заявок за посиланням.

Всі заходи українською, безкоштовні, тривалість кожного – одна година, проходять у Webex. Дана програма не працює з операційними системами ХР і чутлива до версії браузера.

Слухачі, які були присутні більше 90 % основного часу вебінару, протягом трьох робочих днів отримують сертифікат учасника. Реєстрацію на всі вебінари – відкрито, перейдіть за посиланням, натисніть Register, заповніть анкету, не забувайте поділитися інформацією з колегами.

20 січня 2022, 16:15–17:15 (київський час) – ПОВТОР від 13 січня
Тема: Аналіз грантової підтримки та ефективності співпраці в Web of Science та InCites
Тези: Наукові дослідження часто вимагають значних коштів. Грантова підтримка та співпраця з знаними лабораторіями світу буде на часі та дозволить і виконувати дослідження на більш високому рівні і швидше отримувати результати. На вебінар і з’ясуємо як знайти і проаналізувати здобутки інших установ, визначити лідерів та знайти їхні контакти. Проаналізувати співпраці своєї організації, з якими установами і чому вони більш ефективні. Визначити фонди, що фінансували аналогічні дослідження, які теми підтримувалися певною грантовою агенцією, у кого зі співвітчизників були такі гранти та, як завжди, відповіді на запитання з реєстраційних анкет.
Реєстрація 

26 січня 2022, 16:15–17:15
Тема:  Можливості референс-менеджера EndNote для роботи з бібліографією
Тези: Щоб не витрачати багато часу на оформлення переліків літератури за форматом обраного видання, уникнути помилок з бібліографією при написанні курсових, кваліфікаційних робіт чи дисертацій запрошуємо на вебінар де дізнаємося про референс-менеджер EndNote і як з ним працювати:
– Створення аккаунту, наповнення бібліотеки через імпорт записів з Web of Science, сайтів журналів, онлайн бібліотек, Google Scholar, додавання записів вручну.
– Створення та впорядкування каталогу, спільний доступ до даних, використання у науковій роботі (створення звітів) та освітньому процесі.
– (Пере)оформлення статті за форматом обраного видання за допомогою  Cite While You Write™. Робота з рукописом додавання/видалення посилань, правки, версія для подання до видання. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.
Реєстрація

27 січня 2022, 16:15–17:15
Тема: Оновлена платформа Web of Science: швидше, зручніше, ефективніше
Тези: Якщо ви розпочинаєте знайомство з Web of Science або бажаєте дізнатися про всі зміни що відбулися у новому інтерфейсі – запрошуємо на онлайн демонстрацію де відпрацюємо алгоритм ефективної роботи у новому інтерфейсі Web of Science. Визначимо що і як індексується на платформі і які можливості відкриває база науковцям. Розглянемо можливості кабінету користувача, алгоритм пошуку робіт за вказаною темою, які можуть бути помилки і як їх уникнути, оцінимо результати, розподіл документів за роками, цитування, h-індекс, хто цитує, чим корисний аналіз цитування, що таке пов’язані записи, які установи є літерами в даній галузі, як зв’язатися з науковцями даних установ, в яких видання варто публікувати результати, чи є безкоштовні публікації. Варіації пошуку у Web of Science. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.
Реєстрація

13 січня під час вебінару оголошено вікторину, серед учасників, що до 9:00 20 січня дадуть на питання правильно відповіді, Random визначить володаря сувенірів.
Запитання тут
Відео підказка 
Удачі! Не забувайте запросити друзів – разом веселіше шукати правильні відповіді.