Зустріч представників ДНТБ України та Інформаційного центру науки і технологій Лейбніца (TIB – Leibniz Information Centre for Science and Technology)

Сьогодні, 11 травня 2023 року, відбулася зустріч представників Державної науково-технічної бібліотеки України та Інформаційного центру науки і технологій Лейбніца (з групою Відкрита дослідницька інформація під керівництвом Крістіана Хаушке). У 2019 – 2020 роках установи вже реалізовували спільний проєкт з впровадження в Україні технологій Current Research Information Systems у національних системах наукової комунікації із застосуванням принципів FAIR (Findability, Accessibility, Interoperability, Reusability) на базі досвіду Німеччини.
Сторони обговорили можливості подальшої співпраці серед яких спільне подання пропозиції на конкурс українсько-німецьких науково-дослідних проєктів для реалізації у 2024-2025 роках, оголошений Міністерством освіти і науки України та Федеральним міністерством освіти та досліджень Німеччини.
ДНТБ України презентувало німецькій стороні можливості Національної електронної науково-інформаційної системи (URIS), цифрові інструменти для збору та обробки інформації для міжнародного наукового співробітництва та атестації наукових установ.
TIB детальніше розповіли про можливості системи OpenAlex (безкоштовного та відкритого каталогу наукових статей, вчених, журналів та установ з усього світу) та своєї CRIS системи, розробленої на базі VIVO.