Перший навчальний вебінар щодо заповнення Модуля профілів в Національній електронній науково-інформаційній системі “URIS”

У 2020 розпочалася робота (Рішення колегії МОН від 13 лютого 2020 р. № 1/1-13) над створенням Національної електронної науково-інформаційної системи «URIS» (далі – Система).

Головне завдання Системи – об’єднати всі дані, інформацію, процедури та послуги, що необхідні вченим, науковим установам та закладам вищої освіти у їхній дослідницькій діяльності, а отже, зробити українську науку більш відкритою, а роботу вітчизняних учених – зручнішою.

На сьогодні в дослідній експлуатації перебувають 7 модулів системи та 5 у стадії розробки.

Щоб дізнатися детальну інформацію про Модуль профілів Системи, їх синхронізацію з профілем в ORCID та корегування даних в різних профілях, приєднуйтеся до нашого першого  навчального вебінару.

Тема: «Метадані наукових досліджень у системі ORCID та URIS»

Дата: 5 червня о 11:00

План:

  1. Метадані наукових досліджень у системі ORCID: як якісно оформити?
  2. Модуль профілів в Національній електронній науково-інформаційній системі “URIS”: наповнення та корегування.

Посилання на зустріч

Довідково

Модуль профілів Системи – перший модуль, який був розроблений у 2022 році та постійно вдосконалюється. Модуль збирає агреговані дані, забезпечує процедуру їх верифікації установою та сприяє їх повторному використанню. Модуль складається з таких профілів:

  1. Профіль «Установи»;
  2. Профіль «Дослідницька інфраструктура»;
  3. Профіль «Вчені»;
  4. Профіль «Публікації»;
  5. Профіль «Проєкти».

Для забезпечення цілісності та надійності наукової інформації, включно з Модулем профілів Системи, передбачено механізми взаємодії з різними видами постійних ідентифікаторів (PIDs), зокрема ORCID, DOI та ROR ID. Це дозволяє уникнути проблем дублювання інформації у різних профілях.

Водночас, передбачено можливість ручного корегування інформації у профілях у випадку виявлення помилки.  Так, для виправлення інформації у профілі вченого (профіль «Вчені»), даних про публікацію (профіль «Публікації») та проєкти (профіль «Проєкти») необхідно здійснити наступні дії:

  1. Увійти на портал nauka.gov.ua.
  2. Пройти авторизацію, використовуючи електронний підпис чи BankID.
  3. Зайти на власний профіль.
  4. Унести відповідні правки вручну та зберегти.

Для виправлення інформації або внесення нових даних про установу в профілях «Установи» та/або «Дослідницька інфраструктура» необхідно здійснити наступні дії:

  1. Звернутися до Відповідальної особи установи.
  2. Якщо Відповідальна особа відсутня: