Вебінар-презентація Барселонської декларації щодо відкритої дослідницької інформації

ДНТБ України запрошує на вебінар-презентацію Барселонської декларації щодо відкритої дослідницької інформації, що відбудеться 23 квітня 2024 року о 14.00.

Барселонська Декларація є ініціативою, спрямованою на зміцнення співпраці між науковими установами та підтримку дослідницьких ініціатив. Вебінар розпочнеться вступним виступом організаторів та коротким оглядом Барселонської Декларації, після чого учасники матимуть змогу задати питання. Крім того, передбачені короткі виступи представників установ, які підписали Барселонську декларацію. Вони поділяться своїми поглядами на необхідність поширенння токої ініціативи.

Реєстрація на вебінар доступна за посиланням.

Нагадаємо, що ДНТБ України підтримала ініціативу групи дослідників та, разом з іншими провідними науковими установами ЄС, доєдналися до ініціатив, викладених у Барселонській декларації.

Декларацію щодо Відкритої інформації про дослідження підготувала група, з 25 експертів, які репрезентували організації, що проводять, фінансують та оцінюють дослідження. Група зустрілася в Барселоні у листопаді 2023 року на семінарі, організованому Фондом SIRIS. Підготовку Декларації координували Біанка Крамер (Sesame Open Science project), Камерон Нейлон (Curtin Open Knowledge Initiative, Університет Кертін) та Людо Вальтман (Центр наукових та технологічних досліджень, Лейденський університет).