Відкрито наступний етап подачі заявок на участь у австралійській програмі підтримки українських вчених

Австралійська академія наук у партнерстві з Фондом Breakthrough Prize оголошує наступний етап програми підтримки українських дослідників, які постраждали внаслідок війни з росією.

Допомога включає два напрями, кожен з яких сприяє наданню практичної підтримки, що дозволяє українським науковцям продовжувати науково-технічну діяльність й створює можливості для довгострокової співпраці між австралійськими та українськими дослідниками, а також широкими міжнародними науковими спільнотами.

1.Підтримка короткотермінових візитів до Австралії для участі у дослідницьких проєктах, тривалість візитів — від 4 до 12 тижнів, участь може взяти лише одна особа.

Візити для участі в конференціях передбачають відвідування установ науково технічної бази тривалістю від 1 до 3 тижнів і розраховані на одну або більше осіб.

Усі подорожі необхідно здійснити в період з 1 січня 2024 року по 31 грудня 2024 року.

Дедлайн подачі заявок — 4 вересня 2023 року.

Подати заявку

2.Надання доступу українським науковцям до провідних інфраструктурних можливостей Австралії. В рамках цієї діяльності українські дослідники отримають доступ до суперкомп’ютерів, телескопів, мікроскопії та мікроаналізу. Також українські дослідники зможуть надсилати свої зразки на об’єкти для аналізу.

Дедлайн подачі заявок — 12 вересня 2023 року.

Подати заявку

Детальніше про програму