Вебінар «Open Journal Systems (OJS) – безкоштовний та відкритий програмний комплекс для публікації наукових досліджень»

Нагадуємо, що 25 липня цього року Державна науково-технічна бібліотека України спільно з Public Knowledge Project (PKP) запрошує обговорити цифрові рішення для управління науковими журналами, зосередившись на перевагах Open Journal Systems (OJS) як безкоштовного та відкритого програмного забезпечення.

Спікерами на цій панелі виступлять:

  • Джон Віллінський (John Willinsky), директор PKP з питань науки / Модератор
    Професор Університету Саймона Фрейзера та Стенфордського університету (Simon Fraser University and Stanford University), засновник проєкту “Публічний інформаційний проєкт” (Public Knowledge Project). Його остання книга – “Copyright’s Broken Promise: How to Restore the Law’s Ability to Promote the Progress of Science” (Порушена обіцянка авторських прав: як відновити можливість закону сприяти розвитку науки) була видана у 2023 році видавництвом MIT Press.
  • Віталій Безшейко (Vitaliy Bezsheiko), працює розробником програмного забезпечення в PKP з 2018 року та відповідає за функціональність і робочий процес видавничих платформ, починаючи із подачі матеріалів автором та продовжуючи редагуванням і прийняттям рішень навколо подання. Він має вищу медичну освіту та 10-річний досвід проведення клінічних та обсерваційних досліджень, а також досвід керування науковим медичним журналом, що домагає краще зрозуміти потреби учасників академічного видавничого процесу.  Керівник робочого процесу в Public Knowledge Project, має досвід у медичних науках.

Другий блок представлений українськими науковцями, відповідальними за випуск наукових журналів на платформі PKP:

  • Юлія Главчева, доктор філософії за напрямом “Комп’ютерні науки”, директор Науково-технічної бібліотеки НТУ “ХПІ”. Має 20-річний практичний досвід впровадження інформаційних технологій в бібліотечну роботу. Активно займається професійною та науковою діяльністю у галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій (наукометрія, інформаційні технології в бібліотеках, формування інформаційних ресурсів та їх інтеграція). З 2012 року вона керує впровадженням OJS у роботу наукових видань НТУ “ХПІ” з боку бібліотеки. На даний момент цією системою користується 24 університетські наукові видання. Журнал НТУ “ХПІ” “Електротехніка та електромеханіка” (OJS) індексується у Scopus та WoS http://eie.khpi.edu.ua/
  • Оксана Пньовська, кандидат сільськогосподарських наук, керівник Науково-організаційний відділу ДУ Національного антарктичного наукового центру України. Журнал УАЖ індексується у Scopus http://uaj.uac.gov.ua/index.php/uaj
  • Ганна Харламова, доктор економічних наук, заступник директора Координаційного центру з видання  «Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка».

Вебінар відбудеться 25 липня 2023 р. (9.00 – 10.30)

Посилання на вебінар: https://sfu.zoom.us/j/81168287910?pwd=SmRNWDhsVnh0cXdBSm1pVFYxdzc3QT09