Започаткування співпраці між ЗВО України та Катару

Дохійський університет науки та технологій (University of Doha for Science and Technology) Держави Катар пропонує понад 50 програм підготовки бакалаврів та магістрів за спеціалізаціями інженерних технологій, бізнес-розвитку, комп‘ютерних та ІТ-технологій, систем створення штучного інтелекту, кібербезпеки, медичної апаратури.

На зустрічі Посла України в Державі Катар А. Кузьменка з Президентом Університету, доктором Салемом Аль-Наємі обидві сторони виказали зацікавленість у  налагодженні відносин між Університетом та ЗВО та організаціями  України, які здійснюють дослідження у сферах відновлюваних джерел енергії, будівельної інженерії, фінансових технологій, цифрової комунікації та виробництва медіаконтенту.

Катарська сторона запропонувала, як перший практичний крок для започаткування співпраці між ЗВО України та Катару, провести онлайн-конференції з керівництвом зацікавлених українських ЗВО та визначити конкретні напрямки спільної роботи.

У залежності від отриманої інформації, українській стороні можуть бути запропоновані такі умови співпраці:

  • участь українських викладачів та студентів у конференціях та семінарах, які проводяться катарським університетом;
  • обмін професорсько-викладацьким складом для читання лекцій та студентами для короткотермінового наукового стажування (катарська сторона повідомила, що вона розуміє складність безпекової ситуації в Україні та тому, скоріш за все, наразі мова може йти лише про візити до Катару);
  • навчання студентів за короткостроковими програмами (до 1 року) на пільгових умовах (т.зв. visiting students).

Детальна інформація розміщена на сайті https://www.udst.edu.qa.

Для всіх закладів та установ, яких зацікавить така співпраця, просимо заповнити та надіслати  до 10 травня 2023 року форму: https://bit.ly/40mGwYI.