Семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки проєкту Open4UA

   Щорічно, відповідно до Указу Президента № 443/94 від 16 серпня 1994 року, у  третю суботу вересня в Україні відзначають професійне свято – День винахідника і раціоналізатора. У 2023 році цей день припадає на 16 вересня.

15 – 30 вересня 2023 року

ДНТБ України проводитиме  тематичну виставку :

Безпілотні літальні апарати

В експозиції: монографії, наукові збірники, енциклопедичні видання, матеріали наукових конференцій,  навчальні посібники, періодичні видання, описи  до патентів на винаходи та корисні моделі.   

Публікації присвячені історії розвитку безпілотних літальних апаратів, ролі літальних апаратів у вирішенні  воєнних конфліктів в Україні, новим напрямкам використання безпілотних літальних апаратів літакового типу.

Активні бойові дії України, зумовлені російською агресією, продемонстрували потребу не лише у застосуванні на полі бою безпілотників для коригування артилерії та збору   розвідувальних даних, а й ударних, здатних вражати броньовані та важкодоступні цілі противника. Якщо до 2017–18 рр. основу безпілотної авіації Збройних Сил країни складали розвідувальні дрони, як вітчизняного, так і іноземного виробництва, то нещодавно ситуація почала змінюватися.

В публікаціях  2021-2023 років представлені інноваційні розробки безпілотних авіаційних систем, подано  результати аналізу стану оснащення Збройних Сил України безпілотними літальними апаратами типу “мультикоптер ”. Наведені приклади їх бойового застосування у передових країнах, основні завдання та тактико-технічні характеристики. Сформовано технічний обрис сучасного безпілотного авіаційного комплексу типу “мультикоптер” та висвітлено напрацювання вітчизняних підприємств зі створення такої техніки, а також подано аналіз розвитку важких БпАК  в Україні на прикладі проекту «Горлиця» – Державне підприємство “АНТОНОВ”.  Нормативним базисом для виконання проекту є документ про порядок розроблення, освоєння та випуску нових видів продукції оборонного призначення, а також припинення випуску видів такої продукції. Запропоновано варіант дорожньої карти розвитку важких БпАК в Україні на період до 2030 року. Та інші розробки.

До послуг користувачів:

термінове копіювання та сканування; консультації.

   Запрошуємо відвідати нашу виставку – винахідників, науковців, інженерно-технічних працівників, аспірантів, студентів,  які займаються питаннями розробки, створення та експлуатації безпілотних літальних апаратів та всіх зацікавлених.