TAPIR-Воркшоп “Часткова автоматизована звітність на основі постійних ідентифікаторів”

06 лютого 2023 року відбувся заключний воркшоп проєкту TAPIR (TeilAutomated Persistent-Identifier-based Reporting). На заключному семінарі проєкту, який фінансувався Федеральним міністерством освіти та досліджень Німеччини (BMBF), презентували результати за участі національних та міжнародних доповідачів.
В межах програми Воркошопу обговорювались результати проєкту ТАПІР, висвітлювалась  інформація щодо функціонування мережі PIDs в Німеччині, інструменти звітності TAPIR для VIVO, ідентифікатори ORCID у науково-дослідних установах Німеччини та PID у Lattes (Бразилія).
Запрошеним доповідачем воркшопу TAPIR від України була відповідальна виконавиця Національної електронної науково-інформаційної системи (URIS)», Аугунас Сабіна з темою доповіді: «PIDs в URIS». Аугунас Сабіна поділилась з колегами національним досвідом розробки загальної архітектури URIS. В доповіді йшла мова про розробку документації для створення модулів системи URIS, а саме про затверджений перелік пріоритетних інформаційних ресурсів системи. Основний ракурс доповіді був зосереджений на досвіді використання та інтеграції PIDs для реалізованих модулів “Дослідницькі інфраструктури» та «Установи». Також були висвітлені подальші кроки розробки системи URIS, а саме інтеграції PIDs для модулів: «Науковці», «Публікації» та «Проєкти». В доповіді зазначалось, про заплановані процеси верифікації через ORCID та ICEI.gov.ua при створенні облікового запису в системі URIS та про подальші кроки інтеграції мережі PIDs  в системі URIS.
Детально інформацію про проєкт URIS можна ознайомитись за посиланням: https://dntb.gov.ua/in-progress-projects/urisinfo

Бета версія системи URIS: https://nauka.gov.ua/