Розвиток Національної електронної науково-інформаційної системи (URIS) – стратегічний пріоритет для держави

Міністерство освіти і науки України опублікувало стратегічний план діяльності до 2027 року, одним із ключових пріоритетів якого є розвиток науки та інновацій, зокрема, через розвиток, доповнення необхідними модулями, наповнення та оптимізацію роботи Національної електронної науково-інформаційної системи (URIS).

Саме удосконалення URIS зможе забезпечити масштабну цифровізацію та розбудову загальнонаціональної системи збору даних щодо галузі науки, що є основою для формування політики у відповідній сфері.

Стратегічний план діяльності Міністерства освіти і науки України до 2027 року розроблено під загальною координацією віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України — міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, під керівництвом міністра освіти і науки України Оксена Лісового та координацією першого заступника міністра освіти і науки України Євгена Кудрявця, повідомляють у МОН.

В основі документа — Візія майбутнього освіти і науки України та державні програмні документи, які визначають стратегії розвитку України та її інтеграції до Європейського Союзу.