Серія вебінарів від Національної академії наук США (NAS)

21 та 28 червня 2023 року Національна академія наук США (NAS) проведе серію вебінарів «Збереження та розвиток людського капіталу України в дослідженнях, освіті та інноваціях». Серед учасників будуть визнані експерти з розробки, реалізації та фінансування науково-дослідницьких ініціатив, зокрема тих, що передбачають міжнародне співробітництво. науково-технічний розвиток робочої сили і програми управління та зміцнення національних систем досліджень, вищої освіти та інновацій.

Під час заходів планується обговорити, як краще створити гнучкі, ефективні та стійкі програми для підтримки української дослідницької спільноти, особливо дослідників з України.

Будуть розглянуті підходи до посилення навичок, необхідних для управління сучасною системою досліджень та інновацій, відбудеться проведення інтерактивної дискусії з питань фінансування цієї діяльності за участі представників організацій, які наразі фінансують або розглядають можливість фінансування науково-технічних ініціатив в Україні.

Учасники визначать та обговорюватимуть пріоритети програмних ініціатив для підтримки науково-дослідницької діяльності та тренінгів для українських вчених, інженерів, менеджерів і політиків в Україні. Оскільки науково-технічний прогрес буде керувати багатьма майбутніми рішеннями щодо національної безпеки та економічного зростання України, метою цього вебінару є зміцнення спроможності України створити та підтримувати надійну науково-інноваційну систему, що сприятиме проведенню фундаментальних та прикладних досліджень, навчатиме наступні покоління вчених та інженерів, а також надаватиме механізми для прийняття науково-технічних рішень та можливість надання консультацій державним політикам.

Визнані експерти розкажуть про найкращі підходи до створення гнучких, ефективних та стійких програм збереження та розвитку людського капіталу в наукових дослідженнях, а також у розбудові та управлінні сучасною національною дослідницькою системою. Особливу увагу буде приділено програмам, які передбачають міжнародне партнерство та можуть бути швидко запущені. Після вебінару буде опубліковано короткий матеріал щодо його підсумків.

Доповідачі також поділяться найкращими підходами до зміцнення навичок, необхідних для управління сучасною системою досліджень та інновацій.

Детальна інформація