Архітектурний конкурс «Rebuild Ukraine»

Міністерство освіти і науки  України інформує про проведення архітектурного конкурсу «Rebuild Ukraine», який спрямований на пошук інноваційних рішень щодо заміни зруйнованих житлових будинків у мікрорайоні Північна Салтівка, м. Харків.
Організатором конкурсу є провідне архітектурне бюро Канади WZMH Architects. Конкурс проводиться за підтримки Посольства України в Канаді та Міністерства освіти і науки України.
У межах конкурсу передбачають спроєктувати 200 нових житлових квартир різної площі в районі Північна Салтівка у Харкові. Завдання полягає у використанні модулів «Speedstac» та утеплених металевих панелей «Kingspan» для будівництва нової будівлі або добудови до наявної.
Учасникам надається свобода вибору між проєктуванням нового будинку або ущільненням наявної забудови додатковими квартирами. Існують різні техніки та методи, які можуть бути використані для перепланування, зокрема повне знесення та будівництво нового будинку, перебудова, надбудова та заміна пошкоджених частин будівлі або комбінація цих методів.
Загальний призовий фонд становить 10 тис. канадських доларів.
Реєстрація учасників триває до 12 травня 2023 року.
Кінцевий термін подачі проєкту – 16 червня 2023 року.
3 детальною інформацією та вимогами до заявки на участь у конкурсі можна ознайомитися за посиланням: https://www.rebuilduahackathon.com/uk