Премія Калінга за популярізацію науки

До 30 липня 2023 року ЮНЕСКО приймає заявки на участь у конкурсі на здобуття у 2023 році Премії Калінга за популяризацію науки.

Премія Калінга є найстарішою премією ЮНЕСКО, заснованою в 1951 році.

Вона присуджується окремим особам, установам, організаціям, які присвятили свою кар’єру інтерпретації науки, досліджень і технологій для широкої громадськості.

Вимоги до кандидатів:

  • кандидати мають зробити вагомий внесок у популяризацію науки, створити спосіб поширення наукових знань і глибоко усвідомлювати роль науки у суспільстві.;
  • кандидатам не обов’язково мати науковий ступінь;
  • премія не присуджується за дослідження або навчання (у школі/університеті), розробку навчальних програм;
  • якщо робота, яка нагороджується, виконана двома або трьома особами, премія присуджується їм спільно, але не може бути розділена більш ніж трьома особами.

Нагорода складається з премії в 45 000 доларів США, сертифіката та срібної медалі ЮНЕСКО. Також переможця буде запрошено у тур по Індії (проїзд та проживання за рахунок уряду Індії) для спілкування з науковцями, відвідання університетів та зустрічей наукових товариств, зокрема Асоціації Індійського наукового конгресу.

Детальна інформація та реєстрація за посиланням: https://www.unesco.org/en/prizes/popularization-science/nomination-process