МОН презентувало цифрові сервіси для освітян та науковців

Міністерство освіти і науки України презентувало цифрові сервіси корисні для освітян та науковців: інтерактивні відео для розвитку дошкільнят, онлайн-курси для педагогів, подання заяв на вступ до ЗВО через е-кабінет, спеціальні чат-боти для батьків.

У Міністерстві зазначили, що активно впроваджують цифрові інструменти, щоб відповідати потребам та викликам в освітній і науковій сферах, а е-послуги — один із найважливіших напрямів цифровізації.

З цією метою, МОН спільно з ДНТБ України впроваджує спеціальний сервіс, через які можна подати на конкурс наукові проєкти, систему URIS.

Водночас, вартий уваги також проєкт OUCI (Відкритий український індекс наукового цитування; англ. Open Ukrainian Citation Index). Це  база даних наукових цитувань, які надходять від усіх видань, що використовують сервіс Cited-by від CrossRef та підтримують Ініціативу для відкритих цитувань. Система OUCI покликана спростити пошук наукових публікацій, привернути увагу редакцій до проблеми повноти та якості метаданих українських наукових видань, покращити представлення українських наукових видань у спеціалізованих пошукових системах, дозволити бібліометристам вільно вивчати зв’язки між авторами та документами з різних наукових дисциплін насамперед у галузі суспільних та гуманітарних наук.