Вийшов перший номер наукового журналу “Відкрита наука та інновації”

Анонсуємо випуск першого номера наукового журналу “Відкрита наука та інновації”, основною метою якого є висвітлення останніх досягнень в галузі економіки, бібліотечної та інформаційної справи.

Часопис публікує рецензовані матеріали із зазначених дисциплін, розглядаючи їх через призму принципів відкритого доступу до наукової інформації.

У номері розглянуто проблеми бібліографічних менеджерів для автоматизації науки та пропонуються нові підходи до їх вирішення, використовуючи онтологічний підхід; представлений порівняльний аналіз сучасних наукометричних інструментів; проаналізовано роль Національного консорціуму ORCID Україна у розвитку політики відкритої науки.

Окрім того, читачі матимуть змогу ознайомитися з аналізом законодавчого регулювання технології блокчейн та сучасними викликами у цій сфері, а також, методикою інтегральної оцінки рівня інноваційної активності економіки.

Редакція журналу запрошує до активної участі у подальшому розвитку та обміну ідеями щодо відкритих досліджень і практики, пов’язаних із діяльністю університетських бібліотек в галузі освіти, науки та інновацій.