Відбувся семінар «ORCID, як невід’ємна частина відомостей про автора та важливий елемент його іміджу»

В рамках  ХХI Міжнародної школи-семінару «Сучасні педагогічні технології в освіті», організованої Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» відбувся майстер клас «ORCID, ЯК НЕВІД’ЄМНА ЧАСТИНА ВІДОМОСТЕЙ ПРО АВТОРА ТА ВАЖЛИВИЙ ЕЛЕМЕНТ ЙОГО ІМІДЖУ» за участю  Франциско АЛЬСІНА – фахівця з технічної підтримки учасників Консорціуму ORCID та Софії ЖЕРЕБЧУК – завідуючої відділом європейської інтеграції та міжнародного співробітництва ДНТБ України.

Під час семінару учасники отримали важливу інформацію про ORCID (Open Researcher and Contributor ID) та його значення для сучасних науковців і дослідників. Також розглянули місце ORCID в світовій дослідницькій інфраструктурі, його роль у взаємодії науковців, дослідницьких організацій та редакцій наукових видань.

Крім того,  обговорили інтеграцію ORCID із різними платформами та сервісами, такими як наукові журнали, бази даних, репозиторії та системи університетського управління. Це дозволяє автоматизувати збір і оновлення інформації про наукові досягнення науковців та сприяє покращенню видимості досліджень.

Загалом, учасники семінару дізналися про важливість та практичне застосування ORCID у сучасному науковому середовищі, що сприятиме підвищенню ефективності наукової роботи та комунікацій між науковими спільнотами.