Семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки проєкту Open4UA

Сьогодні, 10 листопада, відзначається Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку.

Цього дня ми хочемо привітати наших вчених, дослідників та наукову спільноту загалом. Ваша робота та відданість науці відіграють велику роль в розвитку цього світу. Саме науковці рухають його вперед, щодня відкриваючи іншим нові знання та можливості. Робота вчених змінює життя кожної людини і допомагає долати глобальні виклики всьому людству. 

Але наука важлива не тільки як частина інноваційного розвитку та прогресу. Вона також має величезне значення для укріплення миру та просвітництва. Наукові дослідження здатні згуртовувати людей з різних країн, культур та національностей заради спільної мети. І це дуже важливо, що ми є частиною цього цивілізованого світу. Поки ворог намагається загнати нас у темряву, ми відстоюємо своє право жити у вільному світі, де наука є визначним рушієм розвитку суспільства.

Пишаємося, що Державна науково-технічна бібліотека України теж є частиною наукової спільноти, а її вчені роблять свій внесок у розбудову української та світової науки. 

Вітаємо зі святом і щиро бажаємо й надалі розширювати горизонти знань, робити важливі відкриття та надихати своїми дослідженнями майбутні покоління!