Науковці ДНТБ України взяли участь у науковій конференції, присвяченій Дню науки в Україні

Розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій – основа економічного зростання держави. Разом з тим, це – база для інтелектуального потенціалу нації, запорука її майбутнього.

18 травня 2023 року Білоцерківський національний аграрний університет провів наукову конференцію, присвячену Дню науки в Україні.

У конференції взяли участь представники Державної науково-технічної бібліотеки України.

Ольга КОВБАСКО, канд. техн. наук, доцент, завідувач науково-організаційного відділу Державної науково-технічної бібліотеки України, виступила з доповіддю: «Хижацькі» конференції в Україні: проблема,  шляхи протидії розповсюдженню», у якій порушила актуальне питання запобіганню участі науковців у конференціях, що не принесуть користі для академічного рейтингу, але дадуть змогу шахраям використовувати ваш науковий доробок.

Артур СТРУНГАР, канд. наук  із соціальних комунікацій, заступник директора з наукової роботи Державної науково-технічної бібліотеки України доповів на тему «Система OPEN UKRAINIAN CITATION INDEX (OUCI). Унікальні ідентифікатори для науковців. Наукові ресурси відкритого доступу для науковців в Україні», на якій розповів про створення та функціонування пошукової системи і бази даних наукових цитувань, які надходять від усіх видань, що використовують сервіс Cited-by від Crossref та підтримують Initiative for Open Citations, який розроблено фахівцями Державної науково-технічної бібліотеки України за дорученням Колегії Міністерства освіти і науки України.