ДНТБ України прийняло участь Конференції з відкритої наукової інформації

Міністерство освіти і науки України розробило нову методику оцінювання ефективності науково-технічної діяльності наукових установ і закладів вищої освіти. Основна мета підходу — підвищення якості та результативності наукових досліджень в Україні шляхом врахування найкращих світових практик та підходів. Ця ініціатива покликана сприяти інноваційному розвитку, посилити конкурентоспроможність української науки на міжнародній арені та створити умови для сталого розвитку дослідницьких інституцій.

Проєкт наказу про затвердження методики опубліковано на сайті МОН

Він містить детальний опис критеріїв та індикаторів, за якими буде проводитися оцінка діяльності наукових установ. Ця методика дозволить більш точно й об’єктивно визначати рівень ефективності наукових досліджень, інноваційної діяльності та їхнього впливу на суспільство та економіку.

У рамках запровадження методики, МОН також підготувало низку роз’яснювальних матеріалів та рекомендацій для наукових установ і університетів. Зокрема, публікуємо презентацію генерального директора директорату розвитку науки МОН, у якій детально викладені ключові положення нової методики, її основні принципи та очікувані результати.