Семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки проєкту Open4UA

6 листопада було завершено серію з трьох вебінарів щодо можливостей платформи «Research4Life» для українських користувачів.

Загалом до події долучилося близько 500 учасників.

Вебінари провела Маргарита Цюра, національна координаторка проєкту «Research4Life» в Україні, стипендіатка Німецької національної бібліотеки.

«Знайомство з Research4Life: початок використання»

Загальна інформація про Research4Life: які критерії участі в проєкті для країн та організацій, як відбувається процес реєстрації установи та отримання доступу до електронних ресурсів; розглянута політика використання доступу та ресурси, які доступні користувачам, доступну інформацію на сайті Research4Life та інструменти для розв’язання технічних проблем. Також висвітлена участь України у проєкті «Research4Life».

Презентація доступна за посиланням.

«Знайомство з Research4Life: Єдиний контент-портал.»

За матеріалами вебінару можна дізнатися більше про Єдиний контент-портал Research4Life, особливості пошуку необхідної інформації (меню Collections, Content меню, Hamburger меню) та способи ефективного використання порталу.

Презентація доступна за посиланням.

«Знайомство з Research4Life: ефективний пошук у колекціях.»

У вебінарі ознайомлюють з двома інструменти — Summon та Google Scholar, які можна використовувати для ефективного пошуку в колекціях Research4Life.

Презентація доступна за посиланням.