Матеріали циклу вебінарів «Ресурси для науки: Національна електронна науково-інформаційна система та Web of Science»

З 10 липня по 7 серпня відбувся безкоштовний цикл вебінарів «Ресурси для науки: Національна електронна науково-інформаційна система та Web of Science», організований Державною науково-технічною бібліотекою України спільно з Clarivate.

У рамках цього циклу було презентовано Національну електронну науково-інформаційну систему та висвітлено досягнення українських вчених у міжнародній наукометричній базі даних Web of Science.

Національна електронна науково-інформаційна система (Система) створена для забезпечення збору, формування, обробки, зберігання та використання даних про наукову та науково-технічну діяльність в Україні.

Робота над створенням Національної електронної науково-інформаційної системи розпочалася у 2020 році (рішення колегії МОН від 13 лютого 2020 р. № 1/1-13). З квітня 2024 року Державна науково-технічна бібліотека України виступає розробником та технічним адміністратором Системи (наказ Міністерства освіти і науки України від 15 квітня 2024 р. № 510).

Головне завдання Системи – об’єднання всіх даних, інформації, процедур та послуг, необхідних вченим, науковим установам та закладам вищої освіти для їхньої дослідницької діяльності, з метою зробити українську науку більш відкритою, а роботу вітчизняних учених – зручнішою.

На завершення циклу вебінарів ДНТБ України підготувало матеріали, які стануть корисними для подальшого вивчення та використання під час роботи з двома ресурсами – Національною електронною науково-інформаційною системою та Web of Science. Нижче ви знайдете посилання на презентації та відео-записи кожного з проведених вебінарів.

10 липня

Можливості Національної електронної науково-інформаційної системи. Модуль профілів: огляд та функціонал

Презентація

17 липня

Відео-запис

Презентація здобутків науковців у профілі Web of Science

Презентація

«Профіль вченого» у Національній електронній науково-інформаційній системі: наповнення та корегування

Презентація

24 липня

Відео-запис

Профіль установи Organization-Enhanced profile для оцінки публікаційної діяльності установи за даними Web of Science

Презентація

Відображення відомостей про установу у Національній електронній науково-інформаційній системі: профіль «Установи»

Презентація

31 липня

Відео-запис

Оцінка здобутків держави за певним напрямком знань, побудова дорожньої карти розвитку науки за допомогою Web of Science та InCites

Презентація

Національна електронна науково-інформаційна система: автоматизація процесу звітування про результати діяльності науковців, наукових установ та наукових проєктів

Презентація

7 серпня

Модуль конкурсів  Національної електронної науково-інформаційної системи

Презентація