“Книжковий сомельє”: з’явився український аналог платформи Goodreads

  Читацька платформа LitCom запустила проєкт “Книжковий сомельє”. Це український аналог сервісу Goodreads, де можна публікувати відгуки на прочитані книжки.

Про це соцмережа LitCom повідомила виданню “Читомо”.

Тепер у LitCom можна писати відгуки на прочитані тексти, доповнювати їх фотографіями та публікувати з гештегом #книжковийсомельє.

LitCom — це також ваш консультант біля книжкової полиці чи експерт-сомельє під час книжкового вибору, що підкаже, яке чтиво принесе вам максимальну насолоду й найточніше відповідатиме вашому запиту. Водночас і ви можете прислужитися іншим користувачам сервісу своєю експертністю — можливо, саме ваш відгук «зробить чийсь вечір». Саме взаємодія тих, хто читає, обмін читацькими досвідами та враженнями та лежить в основі проєкту «КС»”, — прокоментувала інновацію засновниця LitCom Ольга Сухомлин.

Серед тих, хто вже опублікував свої враження від прочитаних творів:

  • правозахисниця Олена Сотник;
  • телеведуча Леся Вакулюк;
  • мовний омбудсман Тарас Кремінь;
  • кіноакадемік Станіслав Цалик;
  • авторка книжок “Кіт Інжир” Олена Павлова;
  • письменник Олесь Ільченко.

Окрім текстових дописів і зображень, у LitCom можна послухати “літкасти” – літературні подкасти з новинами видавництв, ЗМІ, книжкових блогерів і письменників.

Літературна платформа LitCom також публікує підбірки художньої класики та нонфікшн-літератури, книжкові поради для батьків, добірки літкастів за темами творів, що належать до шкільної програми з української літератури тощо.

Джерело