Конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні

21 серпня 2023 року розпочався черговий конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні.

За результатами конкурсного відбору найкращим молодим вченим буде призначено  25 державних іменних стипендій строком на один рік у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб кожна у п’яти номінаціях:

Обов’язковою умовою для здобуття стипендії є наявність у претендента вагомих наукових результатів з наукового напряму, в якому працює (за яким навчається) претендент (не менше трьох з перерахованих форм: монографії, наукові статті, зокрема опубліковані у виданнях, що входять до наукометричних баз даних Web of Science, Scopus (Index Copernicus для гуманітарного та соціоекономічного напрямів), наукові доповіді, охоронні документи на об’єкти інтелектуальної власності, науково-методичні документи, звіти).

Особливе значення при визначенні переможців Конкурсу має активна громадянська позиція претендента щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму.

Дедлайн подачі документів – 20 вересня 2023 року.

Виплата стипендій розпочнеться 1 січня 2024 року.

Заповнити електронну форму за посиланням.

Документи в паперовому вигляді надсилати на адресу: Міністерство освіти і науки України, проспект Берестейський, 10, м. Київ, 01135

Довідкова інформація за телефоном: + 38 (044) 287 82 57.

Детальніше