Серія воркшопів “FAIR Research Information in Open Infrastructures”

У рамках спільного проєкту «Застосування принципів FAIR для дослідницької інформації у відкритих інфраструктурах» Державна науково-технічна бібліотека України та Німецька національна бібліотека науки і техніки організовують серію воркшопів “FAIR Research Information in Open Infrastructures” .

Серія складається із 4-х індивідуальних воркшопів, які тематично сфокусовані на  кожному з аспектів FAIR відшукуваності, доступності, сумісності та повторному використанні дослідницької інформації. 

Мета проведення: зібрати експертів для обговорення наявних бар’єрів, які  унеможливлюють виробництво та обмін структурованою,  перевіреною дослідницькою інформацією, та визначити ключові критерії, яким дослідницька інформація має відповідати. Отримані результати слугуватимуть базою для розробки дорожньої карти щодо виробництва, поширення, зберігання та обміну дослідницькою інформацією у відкритих інфраструктурах (зокрема системах CRIS) відповідно до принципів FAIR. 

Перший воркшоп “Interoperability for Research Information” відбудеться 21 вересня о 16:00.  

Серед  учасників дискусії:

  • Пабло де Касторо (Pablo de Castro) бібліотекар з адвокації Відкритого Доступу в Університеті Стратклайда в Глазго, секретар EuroCRIS;
  • Віолета Ілік (Wioleta Ilik) декан університету Адельфі, членкиня FORCE 11
  • Габріела Меджас (Gabriela Mejias) менеджерка із залучення клієнтів в ORCID
  • Людо Вальтман (Ludo Waltmann) директор Центру науково-технічних досліджень Лейденського університету. 

Більше про проєкти ДНТБ читайте тут: https://dntb.gov.ua/research