Друга Українська Літня Школа DESY 2024

 

Слідом за першою сесією в 2023 (Зимова Українська Школа DESY 2023), друга Українська Літня Школа DESY відбудеться влітку 2024 року паралельно/спільно з Літньою Студентською Програмою DESY 2024. Кандидати які не пройшли відбір на участь у першій сесії школи, також запрошуються подати заявку на участь у другій сесії.

DESY один з провідних світових дослідницьких центрів у галузі фотонної науки, фізики елементарних частинок та астрофізики, а також фізики прискорювачів.

Школа надає можливість студентам, які навчаються в українських університетах, набути безпосередній дослідницький досвід у великій міжнародній лабораторії. Студенти запрошуються на 8-тижневе стажування (очно – не дистанційно) в період з 16 липня по 5 вересня 2024 року до DESY в Гамбурзі або Цойтені та візьмуть участь у дослідженнях в одній з галузей, якими займаються в DESY:

  • Photon science (генерація та взаємодія з речовиною високоенергетичних оптичних імпульсів)
  • Фізика елементарних частинок та прискорювачі
  • Астрофізика

Дослідницькі проєкти будуть розділені на різні види діяльності: практична робота на детекторах або експериментальному обладнанні, аналіз даних, розробка програмного забезпечення, теорія та наукові обчислення. Детальніше про доступні види діяльності можна дізнатись тут.

Робота над проєктом доповнюється комплексною лекційною програмою, адаптованою до ключових тем досліджень DESY. Загальний робочий час на тиждень для досліджень та лекцій становить 39 годин.

Через обмеження на виїзд з України для студентів-чоловіків, DESY докладе всіх зусиль, щоб забезпечити онлайн-програму для студентів-чоловіків, прийнятих до Української школи, які не зможуть отримати дозвіл військової адміністрації та особисто приїхати до DESY.

[DESY-Постер_Українська_Літня_Школа_2024]

Вимоги

Для отримання можливості стати учасником школи, ви маєте відповідати наступним вимогам:

  • Бути студентом українського університету і до літа 2024 року завершити щонайменше 3 роки університетського навчання.
  • Ви не здобули ступінь магістра на момент початку школи
  • До участі запрошуються студенти будь-якого громадянства, які навчаються в українському університеті.
  • Добре знаєте англійську мову (єдина робоча мова Школи)

Будь ласка, зверніть увагу на Кодекс Поведінки Школи.

Подати заявку:

Для подачі заявки на участь в Українській школі 2024, заповніть, будь ласка, онлайн форму. Прийом заявок розпочнеться у другій половині листопада.

Дедлайн подачі заявок–31 січня 2024 року

Для участі кандидати повинні завершити три роки навчання на денній формі в українському вищому навчальному закладі до літа 2024 року.

Учасникам Української Літньої Школи DESY пропонується:

  • грошова компенсація на добові витрати
  • проживання в DESY (гуртожиток)
  • принаймні часткове відшкодування витрат на проїзд

Додаткову інформацію можна знайти на вебсторінках Літньої Студентської Програми DESY, спільно з якою організується Українська Літня Школа DESY:

https://summerstudents.desy.de/

Будь-які питання можна надсилати на summie-org@desy.de або ukraine-school-org@desy.de

Джерело