Депонування у ДНТБ України

Державна науково-технічна бібліотека України (далі ДНТБ України) здійснює депонування результатів інтелектуальної діяльності з метою формування відповідного науково-інформаційного ресурсу та забезпечення потреб авторів щодо підтвердження авторських прав. Послуга депонування набуває популярності не тільки в Україні, але й за її межами.

Останні роки ДНТБ України плідно співпрацює з Інститутом хімії Університету імені Марії Склодовської-Кюрі (м.Люблін, Польща). Так, 146 польських науковців цієї установи протягом останнього року депонували свої наукові розробки в нашій бібліотеці, що свідчить про їх зацікавленість в такому сервісі.

14 червня 2023 року за ініціативи співробітників та докторантів кафедри радіохімії та хімії навколишнього середовища в Інституті хімії Університету імені Марії Склодовської-Кюрі відбулася зустріч представників науки та бізнесу, яка зібрала міжнародну аудиторію.

В рамках цього заходу проходила Міжнародна виставка винаходів і технологій, в якій приймали участь представники України, Польщі, США, Індії, Ірландії, Норвегії, Італії та ін. Винахід, розроблений в Інституті хімії Університету імені Марії Склодовської-Кюрі, був нагороджений бронзовою медаллю. Це інноваційне рішення депоновано в ДНТБ України.

Скористатися послугою депонування у ДНТБ України можна за посиланням: https://dntb.gov.ua/deposits-ua

Фото з сайту https://innowings.pl/.