Фестиваль «Книжкова країна»

 

   25–28 квітня ВДНГ разом з Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів проведе фестиваль «Книжкова країна», що об’єднає найбільші українські видавництва, профільні компанії, авторів і літературних критиків, блогерів. Гості фестивалю зможуть відвідати великий книжковий ярмарок, поспілкуватись із письменниками, взяти участь у майстер-класах, послухати дискусії експертів і лідерів думок, побачити улюблених зірок, цікаво й корисно провести час в освітній та ігровій зонах.

На фестивалі також створять Освітній простір — окремий майданчик з освітньою літературою та канцтоварами. Тут пропонуватимуть підручники й посібники від видавництв «Навчальна книга – Богдан», «Ранок», «Підручники і посібники», шкільне приладдя, матеріали для творчості й аксесуари для книголюбів. Крім того, у цій зоні проходитимуть майстер-класи та тренінги для дітей, батьків і вчителів.

Окремо на фестивалі працюватиме сцена з презентаціями та зустрічами з гостями, де відомі українські діячі проведуть публічні читання улюблених книжок, а автори представлять новинки. Крім того, на «Книжковій країні» створять простір для настільних ігор, де можна буде позмагатися в настолках від українських видавців Geekach, «Ігромаг», Kilogames. А для найменших гостей на спеціальному майданчику влаштують квести, тематичні ігри, а також спілкування з дитячими письменниками.

«Книговидання – величезна галузь в економіці України, яка сьогодні формує культурну ідентичність українців та життєво важливі навички: критичне мислення, креативність тощо. Ми давно мріяли про великий сучасний майданчик для зустрічі всіх, для кого читання є стилем життя — і раді, що цим місцем стане ВДНГ», — коментує виконуючий обов’язки директора Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Ігор Степурін.

У «Книжковій країні» також діятиме благодійний стенд, де можна буде передати книжки в Міжнародний центр підтримки жінок і дітей «Місто добра» та Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит».

«Книжкова країна» пройде 25–28 квітня на ВДНГ. Вхід — вільний.

Детальніше за посиланням