На порталі Elsevier оновлено сторінку щодо підтримки українських вчених та студентів

Компанія Elsevier суттєво оновила сторінку “Академічна підтримка України” на своєму порталі: тут з’явилося багато корисного контенту для українських дослідників.

Ще в березні 2022 команда Elsevier засудила російське вторгнення в Україну та розробила і впровадила заходи для підтримки українських науковців. Сьогодні компанія робить деякі свої інструменти, набори даних і освітні платформи безкоштовними для вчених і студентів по всій Україні.

Зокрема, Elsevier пропонує безкоштовний доступ до ScienceDirect, Scopus і Researcher Discovery, SciVal і Funding Institutional. Для кожного з цих ресурсів є опис, підручники або навчальні відеоролики, текстові матеріали у вигляді FAQ, а також посилання для зв’язку зі службою підтримки.

Крім того, стало більше інформації на безкоштовних платформах: електронного навчання – Researcher Academy, та довідкового менеджера Mendeley, який допомагає зберігати, упорядковувати, нотувати, ділитися та цитувати посилання й дані досліджень.

На сторінці представлена інформація про відмову від APC (Article Processing Charge) для статей видань відкритого доступу (Open Access), які мають  кореспондуючого афілійованого з Україною. «Відмова здійснюється автоматично, і ми чітко повідомимо про це автору під час процесу публікації», – зазначено у відповідному розділі.

Залишився доступним розділ з розкладом та записами вебінарів українською та іншими мовами.

Докладну інформацію про роботу з кожним із ресурсів ми розміщуватимемо на сайті (розділ “Новини”) та в соціальних мережах ДНТБ України.