Очільницю ДНТБ України Аллу Жарінову номіновано в Раду директорів ORCID

В.о. директора Державної науково-технічної бібліотеки України Алла Жарінова визначена кандидаткою в Раду директорів ORCID. Відповідне рішення ухвалив Номінаційний комітет організації, рекомендувавши до обрання 7 претендентів із 21.

“Номінаційний комітет вважає, що Ваш досвід і навички будуть добре відповідати нинішньому складу Ради та потребам організації на цей момент”, – йдеться в офіційному листі-повідомленні від ORCID.

Тепер за список кандидатів голосуватимуть члени ORCID. Онлайн голосування триватиме з 20 листопада до 11 грудня.

Члени Ради директорів ORCID обираються на 3 роки за шаховим графіком, тобто вибори проходять щороку, забезпечуючи поетапну ротацію складу Ради.

Рада директорів ORCID виконує важливу роль в управлінні організацією, забезпечуючи стратегічне керівництво та нагляд для успішного досягнення місії ORCID.

Усіх номінатів 2024 року можна переглянути за посиланням.

Довідково: ORCID (Open Researcher and Contributor ID) – це глобальна некомерційна організація, яка управляється Радою директорів із забезпеченням широкого представництва зацікавлених сторін. 

ORCID прагне забезпечити прозорі та надійні зв’язки між дослідниками, їхніми науковими доробками та афіляціями. Постійний ідентифікатор  ORCID дає можливість легко модерувати індивідуальні профілі користувачів, зосереджувати в одному місці всю ключову інформацію про науковця, сферу його дослідницьких інтересів та публікаційну активність. ORCID має сумісність з численними науково-інформаційними системами різних установ і дозволяє налаштувати у своєму записі підтримку інших систем ідентифікації.

Торік компанія ORCID надала Україні унікальну можливість – безкоштовно створити Національний консорціум. Нині його учасниками є понад 40 установ. Лідер консорціуму – Державна науково-технічна бібліотека України.