15-та міжнародна конференція  «Сучасні науково-дослідницькі інформаційні системи (CRIS 2022)»

12-14 травня відбудеться 15-та міжнародна конференція «Сучасні науково-дослідницькі інформаційні системи (CRIS 2022)» (Хорватія, м. Дубровник). Конференція CRIS2022 організовується під егідою euroCRIS у співпраці з Міністерством освіти та науки Хорватії за підтримки Університетського обчислювального центру Загребського університету. Конференція CRIS2022 – це п’ятнадцята конференція, що проводиться раз на два роки, яка присвячена покращенню доступності дослідницьких інформаційних систем у Європі. Цільова аудиторія конференції – керівники науково-дослідницьких або фінансуючих організацій, бібліотекарі, експерти з ІТ, а також політики.

На 15-ій міжнародній конференції з сучасних науково-дослідницьких інформаційних систем (CRIS2022) візьмуть участь науковці відділу наукових досліджень та цифровізації Державної науково-технічної бібліотеки України: завідувач відділу к. фарм. наук Сабіна Аугунас та провідний науковий співробітник відділу Наталія Калюжна з постерною доповіддю: «Creating Ukrainian Research Information System», яка відбудеться в режимі офлайн 12-14 травня 2022 року в м. Дубровнік.

Сучасні дослідницькі інформаційні системи (CRIS) відіграють ключову роль, оскільки вони містять величезний набір взаємопов’язаних частин інформації (метаданих) практично про всі аспекти та об’єкти дослідження. Однак не всі системи мають однакові інформаційні профілі, тому слід брати до уваги будь-які приклади використання найкращих практик щодо гармонізації в цьому напрямку.

На конференції CRIS2022 розглядатимуться питання щодо останніх тенденцій використання дослідницьких інформаційних систем (CRIS), необхідності більш поширеної реалізації CRIS для забезпечення ефективних механізмів обміну та агрегації дослідницької інформації. Від впровадження Open Science до бізнес-аналітики через оцінку досліджень, такі механізми взаємодії пропонують можливості покращити процеси управління дослідницькою інформацією в різних областях.

З програмою конференції можна буде ознайомитись пізніше за посиланням: https://cris2022.srce.hr/#section-cfp _________________________________________________________________

euroCRIS – неприбуткова професійна асоціація експертів CRIS, яка є розробником загальноєвропейського формату дослідницької інформації – CERIF.