ІІІ Міжнародна конференція “ВІДКРИТА НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ В УКРАЇНІ 2024”

ДНТБ України починає знайомити зі спікерами ІІІ Міжнародної конференції “ВІДКРИТА НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ В УКРАЇНІ 2024”, що запланована на 24-25 жовтня.

Цього року ми раді вітати у якості спікера доктора філософії, директора із залучення та комунікацій компанії DataCite Хелену КУЗАЙН (Helena Cousijn).

До того, як приєднатися до DataCite, пані Кузайн працювала старшим менеджером продуктів в Elsevier, де відповідала за рішення з управління дослідницькими даними. Її робота включала співпрацю з репозиторіями даних, створення програм для університетів, вивчення потреб дослідників і розробку рішень на основі відгуків користувачів. Під час навчання на докторантурі з нейронауки в Оксфорді вона зацікавилася питаннями дослідницьких даних. Пані Кузайн брала участь у таких важливих проєктах, як пілотна програма FORCE11 із цитування даних, проєкт Scholix зі зв’язування даних, а також розробляла політику щодо даних для журналів Elsevier відповідно до стандартів TOP. Це зробило її важливим голосом у спільноті дослідницьких даних. Вона також є співголовою робочих груп у таких організаціях, як RDA та FORCE11, входить до консультативних рад і регулярно виступає на конференціях.

Ще одним нашим спікером є професор Інституту філософії Ганноверського університету імені Лейбніца Торстен ВІЛЬХОЛЬТ (Torsten Wilholt).

Він є професором Інституту філософії Ганноверського університету імені Лейбніца, де також є співдиректором Центру перспективних досліджень SOCRATES (“Соціальна довіра та достовірність експертних знань та науково обґрунтованої інформації”) та засновником і членом ради директорів міждисциплінарного Лейбніцівського центру науки і суспільства. Пан Вільхольт працював над загальною філософією науки, соціальною епістемологією наукових досліджень, взаємодією між наукою і суспільством та роллю ціннісних суджень у науці. Серед його публікацій – книга про свободу науки, що є темою дискусійної панелі, в якій він братиме участь (Die Freiheit der Forschung, Suhrkamp).

Нагадуємо, що реєстрація та повна інформація про конференцію доступна  за посиланням

Також, приймаємо тези, що будуть опубліковані у окремому збірнику.

Вимоги до оформлення тез.