В результаті війни України з РФ у Харкові було знищено більшість корпусів Національного університету імені В.Н. Каразіна, Для того щоб забезпечити подальшу роботу в МОН України вирішили перевезти його до іншого міста, заявив заступник Міністра освіти та науки Андрій Вітренко під час спільного телемарафону українських телеканалів.

На превеликий жаль, університет імені Каразіна повністю зруйнований рашистськими загарбниками та їхніми авіаударами. Але університет буде переміщений під керівництвом міністерства освіти у більш безпечне місце“, – розказав Вітренко. Куди планують перемістити університет, поки не відомо.

Заступник міністра розповів що частину університетів також перевезуть до інших міст. Зокрема, Харківський біосферний університет вже перемістили у Закарпатську область. На стадії переїзду також Чернігівська політехніка та Маріупольський державний університет.

Андрій Вітренко наголосив, що зараз головним завданням МОН України є збереження освітньої мережі. Оскільки після перемоги Україна потребуватиме спеціалістів для відбудови країни.

Тому ми робимо все, аби не втратити жодного університету“, – додав він.

Але є і такі університети, які висловили бажання лишитися у своєму місті. З-4 квітня вони також запускають дистанційне навчання студентів.

В Університеті ім.Каразіна вже відновили дистанційне навчання. Перші заняття відбувались 28 березня. Процес взаємодії зі студентами організований максимально лояльному форматі.