4 квітня 2022 року представники  Державної науково-технічної бібліотека України взяли участь у робочій зустрічі у рамках проєкту DAAD “Management of Internationationalization and German-Ukrainian Academic Cooperation 2022/2023”. Ключовими питаннями заходу було обговорення функціонування об’єднання 16 європейських та українських вишів  EULIST, потреби та можливі форми допомоги українським науковцям та закладам вищої освіти в умовах війни.

Особливу увагу було приділено проєкту створення Національної електронної науково-інформаційної системи “URIS”,  як важливого елемента розвитку дослідницької інфраструктури України. В умовах ведення повномасштабної війни Російською Федерацією на території України, наукове обладнання, устаткування, депозитарії та банки даних наукової інформації знаходяться у небезпеці знищення чи викрадення. Тому, учасники заходу дискутували про можливості оперативного збору даних та об’єктивного відображення стану дослідницької інфраструктури.

Організаторами заходу виступили  Міжнародний офіс Лейбніцького університету в Ганновері, Лейбніцький інформаційний центр науки та технологій, Німецько-українське наукове товариство, Національний університет ім. Т.Г. Шевченка та німецьке об’єднання Science Management Network.

Більше про проєкт URIS: https://dntb.gov.ua/in-progress-projects/urisinfo

Презентація: https://www.youtube.com/watch?v=xY4rrB5Kqq8&t=1607s