8 лютого 2022 року відбувся Саміт  з нагоди відзначення   другої річниці запуску додатку “Дія”.

Представники ДНТБ України взяли участь у роботі Саміту “Дія” – 2022 і відмітили великий прогрес у розвитку IT-технологій в Україні. Так сьогодні порталом державних послуг “Дія” користується понад 5 мільйонів українців. Тут доступні 27 державних послуг та інформація з шести реєстрів у особистому Електронному кабінеті громадянина: ID-картка, біометричний паспорт, водійське посвідчення, техпаспорт, страховий поліс, студентський квиток. Під час презентації були представлені і нові послуги, які найближчим часом стануть доступними у додатку “Дія”.

Вже зараз для тих хто цікавиться питаннями цифрової компетентності та планування своєї освіти, спрямованих на підвищення рівня цифрової грамотності та практичного використання засобів і сервісів IT-технологій. Портал «Дія» пропонує новий інструмент «Рамка цифрової компетентності» яка складається з:

1) Рамка цифрових компетентностей для підприємців.

2) Рамка цифрових компетентностей для держслужбовців.

3) Рамка цифрової компетентності педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Ознайомитися з розділом «Рамка цифрових компетентностей» на порталі «Дія» можна за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/korysni-posylannya.

Фахівці ДНТБ України  співпрацюють з фаховою командою Мінцифри і сподіваються що ця співпраця дасть значний поштовх у цифровізації послуг  наукової сфери.