Ресурси глобальної мережі Інтернет: використання в бібліотечно-інформаційній діяльності

18 січня 2019 року в НТБ ім. Г. І. Денисенка Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” відбувся учбово-методичний семінар “Ресурси глобальної мережі Інтернет: використання в бібліотечно-інформаційній діяльності”, організований ДНТБ України. У заході взяли участь бібліотечні працівники НТБ м. Києва різного відомчого підпорядкування.

За програмою семінару вчений секретар Барабаш С. І. та провідні фахівці НТБ ім. Г. І. Денисенка ознайомили зі стратегією діяльності книгозбірні та процесами формування власної ресурсної бази, розглянули широке коло актуальних завдань, направлених на здійснення успішної наукової роботи дослідників ВНЗ з використанням освітніх та наукових веб-ресурсів та сервісів, обговорили нагальні проблеми, серед яких – неформальні підходи до обслуговування користувачів в умовах трансформації суспільства. Цікавими виявилися численні практики молодих і досвідчених колег з проведення інформаційно-освітніх й культурно-мистецьких заходів для змістовного дозвілля та розвитку творчої особистості у загальнодоступній локації НТБ “КПІ”.

Учасники семінару ознайомилися з роботою Центру інформаційної підтримки освіти та досліджень, інших підрозділів бібліотеки, оглянули найновіший студентський простір Belka та маятник Фуко, що демонструє обертання Землі, обмінялися досвідом. Надзвичайне враження залишив огляд експозиції, присвяченій 120-річчю університету “КПІ”, книги і експонати у професорському кабінеті XIX ст.

Бібліотека одного з найбільших і найстаріших ВНЗ світу пройшла довгий шлях свого розвитку, здобула позитивну репутацію завдяки багатьом поколінням бібліотечних професіоналів. Колектив ДНТБ України високо цінує щирість наших стосунків, надійність у співробітництві і сподівається на нові імпульси у розвитку взаємних відносин.