Підсумки навчально-методичного семінару
“Інноваційні технології в бібліотечно-інформаційній діяльності”

17 лютого 2023 року ДНТБ України провела навчально-методичний семінар “Інноваційні технології в бібліотечно-інформаційній діяльності” на платформі ZOOM з прямою трансліцією на Youtube-канал бібліотеки.

Модератором заходу була Золотова Антоніна Вікторівна, провід. фахівець редакційно-видавничого сектору науково-організаційного відділу ДНТБ України.

Розпочався семінар вступним словом заступника директора з наукової роботи Державної науково – технічної бібліотеки України Струнгара Артура Валерійовича, який привітав бібліотечну спільноту та побажав усім присутнім плідної роботи.

Доповідь на тему «Впровадження нового програмного забезпечення репозитарію – що, навіщо і як» представив заст. генерального директора з інформаційних технологій Національної наукової медичної бібліотеки України Шкода Юрій Володимирович. Вона викликала жвавий інтерес в учасників онлайн-заходу. Можливість створення репозитарію на базі доступного конструктора сайтів WordPress дуже зацікавила спільноту і сподіваємось, що в подальшому таку актуальну тему повніше розкриємо на окремому семінарі.

Презентацію «Універсальні онлайн-сервіси для створення та популяризації цифрових активів бібліотеки» представила зав. сектору інноватики та професійного розвитку відділу науково-методичної роботи Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка Вірютіна Катерина Миколаївна, надавши учасникам семінару корисний перелік ресурсів для створення сайтів, дизайнів для соцмереж та простору для творчості бібліотекарів.

Директор Державної  бібліотеки України для юнацтва Саприкін Георгій Анатолійович у своїй доповіді презентував інноваційні цікавинки, які він мав змогу побачити на власні очі протягом своїх численних подорожей. Яскраві фото та нестандартні рішення колег з інших куточків світу викликали зацікавленість в української бібліотечної спільноти.

Наприкінці семінару заст. директора з наукової роботи ДНТБ України Струнгар Артур Валерійович  представив доповідь студентів 3 курсу Київського університету інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» Скобль Андрія, Кочегарова Владислава та Трітиниченко Максима на тему «Інструменти аналітики науково–інформаційних порталів», де вони детально розповіли про користування аналітичними інструментами Google.

Дякуємо усім доповідачам і учасникам заходу за ґрунтовні доповіді та цікаве обговорення!
Заходьте на сайт ДНТБ України, підписуйтесь на наші офіційні соцмережі у фейсбуці, інстаграмі, твіттері та телеграмі,
щоб бути в курсі новин та нових заходів.
Також підписуйтесь на Youtube-канал ДНТБ України, тисніть дзвіночок і вам прийде сповіщення про наші нові відео.
Чекаємо вас на наступних вебінарах!

Шановні колеги! За детальнішою інформацією щодо участі у подальших заходах, при необхідності, звертайтесь за телефоном: (044) 521-93-54 або e-mail: metod@dntb.gov.ua (контактна особа Височіна Галина Миколаївна).