Презентуємо депонування в ДНТБ України

22 жовтня 2019 року в Американській бібліотеці імені Віктора Китастого відбулася лекція Абдуліної І.В., головного редактора науково-практичного журналу «Інтелектуальна власність в Україні» на тему «Депонування в ДНТБ України як захист результатів інтелектуальної діяльності». Американська бібліотека є публічною та входить до складу Наукової бібліотеки Національного університету «Києво-Могилянська Академія». На лекції були присутні всі бажаючі викладачі Національного університету, аспіранти та студенти.

Довідка

Основу Американської бібліотеки складає книжкова колекція Дому Америки в Україні, що діяла в Києві у 1993-1998 роках.  Її було передано до НаУКМА Посольством США в Україні в 1998 році. Колекція бібліотеки складається з кращих зразків наукової, довідкової, художньої літератури США. Крім друкованих видань, бібліотека має колекцію мультимедіа, зокрема документальних та художніх фільмів на DVD.

Головною метою лектора було сповістити присутніх, що система депонування результатів інтелектуальної діяльності в ДНТБ України функціонує результативно і є сучасним інструментом фіксації авторських прав для авторів творчих здобутків, які просувають результати своєї інтелектуальної діяльності до їх комерціалізації.

Слухачів цікавили процесуальні моменти депонування результатів їхньої інтелектуальної діяльності, судова практика щодо сприйняття українськими судами свідоцтва про депонування ДНТБ України та інші питання про напрями розвитку сфери інновацій та інтелектуальної власності з метою їх подальшої комерціалізації.