На Міжнародному змаганні винаходів та інновацій у Канаді (iCAN) десятеро українських дітей здобули перемоги

Загалом свої роботи представляли учасники з 81 країни світу.

? Богатир Діана розробила UV Cleaner – пристрій для дезінфекції поверхонь та речей, виготовлений на основі сучасних ультрафіолетових світлодіодів.
За цей проєкт вона отримала золото та спеціальну нагороду від Organization for Creativity, Innovation, and Invention Promotion (OCIIP). Дівчина навчається у Старокостянтинівському ліцеї ім. М. Рудяка, що в Хмельницькій області.
? Давиденко Дмитро здобув золото та спеціальну нагороду від Taiwan Invention Products Promotion Association (TIPPA) за проєкт розумної теплиці на автономному живленні на базі мікроконтролера Arduino.
Дмитро – учень Великоновосілківської школи №2 Донецької області.
? Фесун Анна дослідила магнітну рідину в образотворчому мистецтві, чим розробила новий напрямок «магнітомалювання». Це малювання магнітною рідиною та магнітами.
Проєкт Анни відзначили золотом та спеціальною нагородою від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS). Дівчина – представниця Липоводолинської спеціальної школи із Сумської області.
? Маврін Андрій із Політехнічного ліцею Київського політехнічного інституту виборов золото та нагороду від TISIAS.
Андрій дослідив процес переробки шин кріо-вібруючим методом.
? Хімчик Варвара присвятила проєкт визначенню особливостей перебігу оогенезу медуз виду Craspedacusta sowerbiі Lancester, 1880 і прогнозуванню чисельності їх популяції у наступному році та потенційних загроз, які вони можуть спричинити для екології Дніпровського водосховища.
Її нагороди: срібло та приз від TISIAS. Варвара – учениця Дніпропетровського обласного медичного ліцею-інтернату «Дніпро».
? Міхрін Едуард із Миколаївської області також срібний призер. А ще хлопця відзначила спеціальною нагородою World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA).
Едуард займався створенням демонстраційної установки рисунків Хладні на основі доступних сучасних технологій в домашніх умовах.
Навчальний заклад хлопця – Миколаївський муніципальний колегіум ім. В. Чайки.
? Пелещишин Катерина, срібна призерка і володарка нагороди TISIAS, дослідила спосіб екстренного гальмування та винайшла новий інтерфейс для педалей автомобіля.
Катя навчається у Школі комп’ютерних технологій – Львівському технологічному ліцеї.
? Корпач Назар розробив аварійний бортовий реєстратор для БПЛА, чим виборов бронзу й нагороду від Indonesian Invention and Innovation Promotion Association (INNOPA).
Навчальний заклад Назара – Волинський науковий ліцей.
? Коваль Микола здобув бронзу та спеціальну нагороду від TISIAS. Микола дослідив систему автоматизації подачі дзвінків у навчальному закладі з технологією використання Wi-Fi.
Микола навчається у полтавському ліцеї №13 «Успіх».
? Шевчук Мирослав дослідив штучну дорожню нерівність на основі неньютонівської рідини. За цей проєкт його нагородили бронзою та нагородою від Macao Innovation and Invention Association (MIIA).
Хлопець з Івано-Франківської області та навчається у Галицькому ліцеї ім. Я. Осмомисла.
Щиро вітаємо переможців!