ПЕРЕВІРЯЄМО РОБОТИ НА ПЛАГІАТ
ЗА ДОПОМОГОЮ СЕРВІСУ UNICHECK

З метою врегулювання процедури запобігання та виявлення плагіату в академічних текстах за авторства науково-педагогічних працівників, наукових працівників, здобувачів вищої освіти закладів вищої освіти та наукових установ, а також сприяння дотримання вимог наукової етики та поваги до інтелектуальних надбань, активізації самостійності й індивідуальності під час створення авторського твору та усвідомлення відповідальності за порушення загальноприйнятих правил цитування, на виконання листа МОН України «Щодо рекомендацій з академічної доброчесності для закладів вищої освіти» від 23.10.2018 № 1/9-650.

Державною науково-технічною бібліотекою України укладено Договір про співпрацю з компанією «Unicheck Україна» з метою виконання виявлення збігів/ ідентичності/ схожості наукової продукції на плагіат: наукових статей, монографій, навчальних підручників, наукових, магістерських та дисертаційних робіт та іншої наукової продукції за допомогою сервісу Unicheck.

Що таке Unicheck?

Unicheck – онлайн-сервіс пошуку плагіату, який перевіряє текстові документи на наявність запозичених частин тексту з відкритих джерел в Інтернеті чи внутрішньої бази документів.

 

Функціонал сервісу Unicheck

Система здатна на автоматичне визначення заміни символів і літер в тексті, а також на зворотну автоматичну підставляння в текст правильних символів і пошук на плагіат модифікованої версії. Сторінка тексту перевіряється за 2-4 секунди. В результаті перевірки система видає звіт, який містить різнокольорові маркери в тексті, якими виділяється плагіат, посилання та цитати. Також у звіті можливо переглянути джерела плагіату та виключити цитати та джерела з невеликою кількістю текстових збігів з результатів пошуку. Перевірка здійснюється online через Інтернет або offline серед файлів, які завантажені у бібліотеку.

Які переваги надає сервіс Unicheck?

Завдяки зручному функціоналу сервіс дозволяє порівнювати наукові роботи не тільки з інтернет-джерелами, а й з академічною базою закладів вищої освіти, а також з усіма документами в певному обліковому записі.

Корисні посилання:

Огляд онлайн-сервісу Unicheck перевірки плагіат;

Рекомендації щодо запобігання академічному плагіату та його виявлення в наукових роботах (лист МОН від 15.08.2018 р. № 1/11-8681).

Замовити послугу «Перевірки тексту на плагіат» в ДНТБ України можна за допомогою онлайн форми на офіційному сайті ДНТБ України за посиланням: https://dntb.gov.ua/services-ua чи за адресою м.Київ, вул. Антоновича 180.
Матеріали для перевірки можна надсилати на електронну адресу: booksbend@gmail.com.

За додатковою інформацією звертайтеся за тел. (098) 799-64-29, науковий співробітник ДНТБ України Галина Плисенко.